Waarom occasions kopen?

Waarom occasions kopen?

Waarom zou je nieuw kopen als tweedehands er ook is? Deze vraag stellen we in de winkel regelmatig aan onze klanten. We merken dat veel mensen hier aanvankelijk helemaal niet aan denken, maar dat we klanten vaak wel blij kunnen maken met een veel mooiere set dan waarvoor ze aanvankelijk kwamen. De ontwikkelingen in de digitale fotografie gaan zo snel, dat het regelmatig voorkomt dat mensen een camera inruilen die eigenlijk nog heel erg actueel is. Daar kun je dus volop van profiteren. Voor hetzelfde bedrag of minder ga je met één of twee klassen hoger de deur uit!

Al onze occasions worden grondig gecontroleerd. Ze worden getest en gereinigd en, indien nodig, worden essentiële reparaties uitgevoerd. Bij systeemcamera's en reflexcamera's wordt de sensor gereinigd, gebruikssporen blijven wel zoals ze zijn.

Informatie conditie rating

Op onze website geven we per product aan in welke staat deze verkeert. Deze classificatie gebeurt op basis van een aantal factoren, waaronder de leeftijd van een product, de gebruikerssporen, eventuele defecten etc.. Uiteraard willen we geen rommel verkopen, dus ook gebruikte apparatuur met de laagste classificatie functioneert nog naar behoren. Hieronder zie je de classificaties:

Nieuw - Het product is nieuw

5 sterren - Niet te onderscheiden van nieuw, zeer weinig gebruikt of demomodel

4 sterren - Weinig gebruikerssporen, weinig gebruikt, bijna nieuwstaat

3 sterren - Zichtbare gebruikerssporen, redelijk gebruikt

2 sterren - Veel gebruikt, grove gebruikerssporen, oudere apparatuur in redelijke staat

1 ster - Zeer veel grove gebruikerssporen, zeer veel gebruikt.


  • 5 sterren (perfect)
  • De staat van dit tweedehands artikel is door ons gewaardeerd met 5 sterren. Deze tweedehands artikelen zijn het neusje van de zalm. Aan vrijwel niets is te zien dat het hier gebruikte apparatuur betreft. Deze apparatuur is jong en bijna niet gebruikt of enkel voor demo doeleinden ingezet. Deze modellen zijn zo nieuw dat vaak de handleidingen en andere accessoires nog netjes in hun oorspronkelijke plastic verpakkingen zitten.


  • 4 sterren (zeer goed)
  • De staat van dit tweedehands artikel is door ons gewaardeerd met 4 sterren. Deze artikelen laten bijna geen gebruikssporen zien en zijn doorgaans ook niet veel of bijzonder voorzichtig gebruikt. Vaak betreft dit wat jongere apparatuur welke zich in bijna nieuwstaat bevindt, zowel in uiterlijk als in werking.


  • 3 sterren (goed)
  • De staat van dit tweedehands artikel is door ons gewaardeerd met 3 sterren. Dit houdt in dat dit artikel redelijk gebruikt is en hierdoor lichte gebruikssporen heeft. Dit zijn producten die nog vele jaren meekunnen en die technisch perfect werken.


  • 2 sterren (matig)
  • De staat van dit tweedehands artikel is door ons gewaardeerd met 2 sterren. Dit houdt in dat dit artikel veel gebruikt is grove gebruikssporen kan bevatten, doorgaans betreft dit wat oudere apparatuur. De staat van deze artikelen is gezien hun leeftijd redelijk en ze werken technisch nog prima.


  • 1 ster (slecht)
  • De staat van dit tweedehands artikel is door ons gewaardeerd met 1 ster. Dit houdt in dat dit artikel veel gebruikt is en grove gebruikssporen bevat, vaak is dit een ouder artikel.